keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Sarpanevan akaatti-sarja

Olen haaveillut Pentti Sarpanevan Akaatti-sarjan koruista jo pitkään. Tuntuu vaan että aika vähän on missään liikkeellä. Maanantaina kävin paikallisessa vanhan tavaran liikkeessä ja kuinkas ollakaan, vitriinissä koreili Akaatti-sarjan pienempi kaulakoru pronssisena. Tämä oli pakko ostaa ja lisäksi lähti mukaan toinen koru, josta myöhemmin oma postaus.


Tämä koru on valtavan kaunis! Vaikka koru on kookas niin silti se ei tunnu eikä näytä raskaalta omasta mielestäni.


Takaa löytyy leimat P.Sarpaneva, Finland ja Bronze.


Ja sitten vielä superhuono kaulakuva! Vaikka kuinka yritin ottaa kuvaa niin tarkennus ei onnistunut millään.  Mutta tässäpä tämä ihanuus kuitenkin kaulassa nyt roikkuu.

torstai 5. toukokuuta 2016

Lilja

Niin se vaan aika rientää, viimeisimmän postauksen aikaan oli vielä lumi maassa mutta nyt lämpötilat hipoo +20 lämpöastetta!
Opiskelu ja työharjoittelu selkeästi haittaa harrastamista! :D

Mutta nyt on taas hyvä hetki esitellä koruja. Vähän aikaa kirjoitella ja ulkona hyvät kuvauskelit.

Eilisen päivän korut on tässä :


Mulla oli päällä Kalevala Korun pronssiset Liljat.
Solkiriipus on ollut kokoelmissa jo pidemmän aikaa, kiitos siitä siskolle joka tekee välillä mahtavia kirpparilöytöjä! Korvikset sen sijaan on ihan uudet, löysin ne yhdestä liikkeestä alkuvuodesta mutta ne jäi sinne jemmaan. Nyt mies toi ne mulle yllärinä!

Lilja on Suomen itsenäisyyden 85-vuotisjuhlakoru. Koru on kuulunut Kalevala Korun vanhaan vuonna 1947 julkistettuun mallistoon jonka on suunnitellut Germund Paaer.
Korun syntyhistoria liittyy sodanjälkeisen Euroopan tunnelmaan. Korun aiheena olevaa liljaa on pidetty rauhan ja puhtauden vertauskuvana. Toivo rauhasta on ikuistettu koruun, jonka viesti on ajankohtainen vielä tänäkin päivänä.
Kultaisessa Lilja-korussa on ainutlaatuista Ylämaan spektroliittia. Harvinaisia spektroliittikiteitä löydettiin ensimmäisen kerran viime sodan aikana tankkiesteestä. Hopeisessa korussa on kirkas vuorikide ja pronssisessa lumikvartsi. Nämä kivet tuovat mieleen Suomen luonnon kuulauden ja puhtauden, sen lumen ja jään.

Korun myyntituotoilla on tuettu Suomen Sotaveteraaniliiton Naisjärjestön työtä.


Germund Paaerin Lilja, ymmärtääkseni materiaalina on ollut tina.



Mun pronssisissa koruissa on siis lumikvartsi. Mulla on myös hopeiset korvakorut mutta niitä en nyt esitellyt kun hopeinen solkiriipus vielä puuttuu. Korviksia olen kuitenkin käyttänyt todella paljon. 

Mietin että oliskohan mulla jotain Liljoihin sopivaa sormusta. No löytyihän sekin!


Kaunis kultainen Kalevala Korun Sydämen Ilo 💖


Tämä sormus on ollut mun lemppari kultaisista Kalevala Korun sormuksista.


maanantai 14. maaliskuuta 2016

Isän tyttö

Bloggailussa on ollut pieni tauko koulukiireiden takia. Mutta korukokoelmat karttuu kuitenkin kaiken aikaa!

Yksi uusimmista hankinnoista on iki-ihana Kalevala Korun Isän tyttö topaasilla. Tämä on ollut listalla pitkään ja viimein törmäsin kohtuuhintaiseen versioon.





Muutama kuva riipuksesta tai siis kyseessähän on medaljonki. Nimenomaan tämä topaasi on ollut hankintalistalla pitkään mutta nyt on alkanut mieli tehdä myös savukvartsiversiota 😀 


Kuvassa vielä leimat, kk ja 925. Isän tyttö on vuodelta 2007 jos en ihan väärin muista. Korun on suunnitellut Kirsti Doukas ja se kuuluu oopperakorusarjaan.

”Isän tyttö -oopperassa peilataan sodanjälkeisen suomalaisen yhteiskunnan muutoksia yhden perheen näkökulmasta. Tarina kertoo kolmen eri sukupolven naisesta sekä heidän valinnoistaan, saavutuksistaan ja menetyksistään. Olli Kortekankaan säveltämä ooppera antoi Kirsti Doukasille aiheen Kalevala Korun ja Savonlinnan Oopperajuhlien korusarjaan. Perheenjäsenten tarinat kietoutuvat yhteen kaulakoruksi. Tarinoista muotoutuu yhtenäinen ketju, joka kuvaa jatkuvuutta. Kuva läheisestä rakkaasta kätkeytyy medaljonkiin, lähelle sydäntä. Perheen tarinaa kertovat myös korut, joissa kuvastuu sukupuun muoto. Sukupuun oksistoa koristavat värikkäät jalokivet topaasi ja savukvartsi. Korussa tarinat siirtyvät isiltä tyttärille.”


perjantai 22. tammikuuta 2016

Hopea-ranne

Edellisen postauksen perään on hyvä jatkaa vielä norjalaisella hopealla.


Kuten Ottar Hvalin lumihiutale, myös tämä on löytö meidän juhannusreissulta.
Hopeinen hieman Kalevala Korun tyylinen rannerengas.
Valmistaja on David-Andersen ja koru on ilmeisesti osa Saga-nimistä mallistoa 60-luvulta. Mallisto on saanut innoituksensa viikinkiaiheista n. 300-luvulta. Koristelussa on käytetty oksidointia.
Korukokoelmissani on muutama Kalevala Korun pronssiranne ja mielestäni tämä on mukava lisä niiden joukkoon vaikka valmistusmateriaali ja valmistaja ovat eri.

Kuvaa vielä taustapuolesta ja leimoista.


Hieman tummentumaa ja leimat David-Andersen Norway Sterling 925S.

maanantai 18. tammikuuta 2016

Lumihiutale

Tällä kertaa vähän lisää solkia. Esittelyssä on korurasiastani norjalaisen Ottar Hvalin hopeinen emaloitu lumihiutale.


Koru on  löytö viime kesäiseltä juhannusreissulta kuten aiemmin mainitut pronssiset Pitsi-kynttilänjalatkin

Ostaessa minulla ei ollut korusta sen suurempaa tietoa eikä se oikein juhannukseenkaan sattunut. Pidin vain kovasti korun kauniista ulkomuodosta ja hohtavasta emaloidusta pinnasta. 


Tässä kuvassa pinta tulee paremmin esille. En suuremmin pidä sisällä korujen kuvaamisesta mutta valitettavasti ulkona kuvaaminen näin talvella on melko hankalaa.


Tässä kuva taustapuolesta ja leimoista. Sterling, 925 S ja Ottar Hvalin leima.
Korun iästä en ole toistaiseksi saanut suuremmin selville oikein mitään. Ottar Hval on kuitenkin syntynyt 1903 ja alkanut valmistaa koruja omalla nimellään vuonna 1931. Myöskään norjalaisista hopealeimoista en ole vielä selvitellyt mitään sen suuremmin.
Korusta googlaamalla löytyi kuitenkin erilaisia variaatioita. Tätä hiutaletta on valmistettu valkoisen lisäksi sinisenä ja punaisena sekä ilmeisesti litteänä mallina lyhyemmällä sakaroilla. Lisäksi löysin myös mallista korvakorut Googlen avulla. Sinisen hiutaleen ja sarjan korvikset ottaisin mieluusti omiinkin kokoelmiini! 

Tämän rintaneulan myötä olen innostunut myös muista emaloiduista koruista.


Tässä vielä hieman vaatimattoman kokoinen emaloitujen hopeakorujeni kokoelma, huimat kaksi kappaletta! Hvalin rintaneulan kaverina Kalevala Korun Kukkaketo.

Myös lumihiutale-aiheiset korut piti kuvata samaan kuvaan!


Kalevala Korun Lumihiutale-sarjan korvakorut, rannekoru ja riipus. 



sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Suotniemen solki

Tällä kertaa esittelyssä on Kalevala Korun tuotantoa.

Hopeaa oleva Suotniemen solki. Oma solkeni on vanhempaa tuotantoa mutta tätä löytyy myymälöistä myös tällä hetkellä.


Kalevala Korun sivulla soljesta kirjoitetaan näin:
Kasviaiheet ovat symboloineet elämän voimaa ja kiertokulkua. Soljen kaunista kasviornamenttia kutsutaan palmettikuvioksi. Palmetit muistuttavat viuhkamaisesti avattuja palmun lehtiä. Koristemuoto tunnettiin jo Egyptissä, mistä se kulkeutui antiikin kautta Eurooppaan. Kasviaiheet ovat tuttuja myös kristillisessä symboliikassa, missä koristelun sisältämä viesti oli merkittävä. Uskotaan, että kristityille palmetit ovat kuvanneet paratiisia. Soljen esikuvana on Käkisalmen Suotniemestä löydetty solki 1200-luvulta.
 Sitten kurkkaus korun taustapuolelle.


Ihan kaikista leimoista en saa selvää mutta vanha hopean leima 813H taustasta löytyy ja samoin vuosileima L7 joka tarkoittaa vuotta 1964. Eli soljellani on ikää yli 50 vuotta. Solki tuli minulle joululahjaksi siskoltani joka oli löytänyt sen kirpparireissullaan. Kiehtovaa ajatella mikä tämänkin korun matka on ollut läpi kaikkien näiden vuosikymmenten! Henkilökohtaisesti pidän enemmän näiden korujen löytämisestä kirppareilta kun kaupan hyllystä. Mielestäni noiden vanhojen korujen tarina lisää korun arvoa! Toki muutaman hyvän löydön olen tehnyt myös erään lähipaikkakunnan pienestä korumyymälästä jossa on ollut muutamia koruja myynnissä vielä lähiaikoina jopa markka-ajalta eli ainakin noin 15 vuoden takaa. 

lauantai 2. tammikuuta 2016

Hopeariipus

Kävin ennen joulua kiertelemässä kirppareita ja löysin hopeisen riipuksen.


Tämän riipuksen syvän pinkki kivi oli niin kaunis mielestäni että ostin korun.


Korun hintalapussa luki hopeariipus 60-luvulta. Vuosileimaa korussa ei ole mutta pitoisuusleima 925 näyttäisi tulleen käyttöön vuonna 1973. Tätä ennen pitoisuusleima on ollut 813H. Lisäksi nimileima A/K on ollut käytössä Aarnikorulla vuosina 1973-1991. Olen nyt siinä uskossa että riipus on Aarnikorun valmistama. Ainakin Googlaamalla löytyy tuolta valmistajalta muotokieleltään hyvin samankaltaisia koruja.
Nyt vaan pitäisi löytää lisää koruja näin ihanan värisellä kivellä! :D